KÜMA

Külföldön Tanuló Magyar Egyetemisták Egyesülete

TransferWise

A külföldön tanulás sajnos nem mindig olcsó és nem túl egyszerű. Rengeteg szervezéssel és bizonytalansággal jár. A külföldre utazó diákok egyik nagy dilemmája az anyagiak előteremtése, és annak konvertálása. Hogyha a forintban tartott megtakarításaidat szeretnéd tanulásra vagy megélhetésre fordítani, gyakran azzal szembesülsz, hogy a nemzetközi átutalás/pénzváltás során az összeg jelentős hányadát elveszted.

Hosszas keresés után találtuk a TransferWise nevű céget, amit a PayPal és a Skype alapítói hoztak létre. Egy pofonegyszerű megoldással (úgynevezett „peer-to-peer” módszerrel) összepárosítják a pl. Magyarországból Nagy-Britanniába és a Nagy-Britanniából Magyarországra érkező utalásokat, így a mindenkori középárfolyamon lehet pénzt küldeni, anélkül, hogy a küldő feleknek túl sok fejfájást okoznának a különböző (sokszor rejtett) banki költségek. Az utalás egyetlen költsége egy mindössze 0,5%-os díj, de diákként tandíjat utalhatsz ingyen is, hogyha pedig 3.000 fontig utalsz, az alábbi linkre kattintasz, első utalásod teljesen ingyenes:

KIPRÓBÁLOM!

Úgyhogy megnyugodhatunk, egy fejfájással kevesebb… Hogyha bármi kérdésed van az utalással kapcsolatban, írj a kerdes@kuma.hu címre.