KÜMA

Külföldön Tanuló Magyar Egyetemisták Egyesülete

Partnerek

A magyar kultúra sokszínűségét hangsúlyozva, a Londoni Magyar Kulturális Központ  mint a Balassi Intézet egyik külföldön működő magyar kulturális intézete olyan programokat rendez és támogat, amelyek reflektorfénybe helyezik a magyar kortárs és klasszikus művészetet. Az intézet arra törekszik, hogy felkeltse a művészetkedvelő brit közönség figyelmét a folyamatosan újuló, ám ugyanakkor hagyományőrző magyar kultúra iránt, és ösztönözze a magyarok és a londoniak közötti együttműködést. A Londoni Magyar Kulturális Központ egyben fontos szerepet igyekszik betölteni a Nagy-Britanniában élő magyar közösségek életében is a Londoni Magyar Nagykövetséggel szoros együttműködésben.

A KÜMA és a HCC 2014. januárjától kezdve kínál közös programot: a londoni Magyar Szakkollégium előadásain a legkülönbözőbb tematikákban hallhattok előadásokat. A program célja, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a diákokat és építsük a londoni közösséget.

A Globspot egy online újság, egy olyan tudósítói hálózat, mely magyarokat gyűjt össze a világ különböző pontjairól. Olyanokat, akik élvezik, hogy egy idegen országban élhetnek, örömmel figyelnek meg idegen kultúrákat és szokásokat, izgalmas helyeket, más vallásokat, a magyartól merőben különböző ételeket és italokat, ezekről vannak gondolataik, és szívesen írnának róla nekünk.

A GlobSpot fantasztikus segítség ahhoz a célunkhoz, hogy külföldön élő honfitársaink tapasztalatain keresztül az egész világot közelebb hozzuk pici, lapos országunkhoz. Tagjainknak egyszerű lehetősége nyílik rá, hogy élményeiket a KÜMA-n keresztül megjelentessék a GlobSpoton, és fordítva, hogy mások írásait olvassák a mi fórumainkon.

A 120 éve működő Unilever hazai leányvállalata 1991-ben jött létre, központja Budapesten található. A budapesti irodában és a három gyárban több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat (állandó és ideiglenesen foglalkoztatott munkavállalók száma együttesen). Magyarországon az Unilever három kategóriában van jelen és több mint 25 márka termékeit forgalmazza.

Az Unilever-rel együttműködve minnél diverzebb magyarországi karrierlehetőségeket szeretnénk kínálni hazatérni kívánó tagjainknak. Ezen kívül rendezvényeinken akár mint előadó is találkozhattok partnerszervezetünkkel.

A Hungarian Students Association in the UK 2013 januárjában alapult. Az egyesület képviselni kívánja a magyar diákok érdekeit az Egyesült Királyságon belül. A szervezet egyik jelenlegi fő célja, hogy platformot kínáljon a kint tanuló diákoknak, és információval lássa el az Egyesült Királyságban tanulni kívánó diákokat. Egy másik fontos célkitűzésük a tehetséges külföldön tanuló diákok és magyarországi cégek közötti kapcsolatépítés.

A HSAUK és a KÜMA együttműködve különböző kulturális és szakmai programokat szervez az Egyesült Királyságon belül, valamint közösen együttműködnek az említett platform kialakításán.

A Krétakör kortárs művészeti központ és produkciós iroda, amely a társadalomtudományok tapasztalatainak felhasználásával hoz létre kreatív közösségi játékokat. 

2012-ben egy a Krétakör által kiírt pályázatot nyert meg Egyesületünk, mely garantálja a KÜMA működését.

Az MDE , vagyis a Magyar Diákok Egyesülete, egy fiatalok által működtetett diákszervezet, mely a Bécsben tanulni vágyó magyar fiatalok integrálódását megkönnyíteni és közösségi életét színesíteni hivatott.

A KÜMA és az MDE hasonló célokat követve, a jövőben közös rendezvényeken és projekteken is együtt fog működni Bécsben és Budapesten egyaránt.

A PwC a világ egyik legnagyobb komplex tanácsadó vállalata, amely a világ 157 országában több mint 184000 munkavállaló tudását fogja össze. Iparár-specifikus megközelítésével professzionális segítséget nyújt mind a könyvvizsgálat, mind az adótanácsadás, mint az üzleti tanácsadás területén.

A PwC-vel együttműködve magyarországi álláslehetőségeket kínálunk tagjainknak, így megkönnyítve hazatérésüket.